Forum sojuszu Cerberus
Strony: 1
Aktualnie w Cerberusie mamy takie rangi:
Admiral
Wiceadmiral
Kontradmiral
Komandor
Kapitan floty
Porucznik floty
Chorąży floty
Bosman
Marynarz
Rekrut
Sposób przyznawania rang:
- Admirał jest wskazywany przez ustępującego admirała, jeżeli jest to niemożliwe to nowego Admirała wskazuje Rada Sojuszu;
- Wiceadmirał to funkcja tymczasowa tzw. p.o. Admirała, jakiś urlop, załamanie psychiczne Admirała lub inna tymczasowa niedyspozycja Admirała. Wiceadmirała wskazuje Admirał, jeżeli jest to niemożliwe to nowego Wiceadmirała wskazuje Rada Sojuszu;
- Kontradmirał to ranga dla członków Rady Sojuszu, wskazywany jest przez Admirała;
- Rekrut to okres próbny, który trwa jeden tydzień dla każdego nowo przyjętego. Po okresie próbnym rekrut awansuje na marynarza;
- awanse rozdajemy raz w miesiącu - 1albo2lalbo3albo4go dnia każdego miesiąca;
- awansować można o jeden stopień (wyjątek: awans do Rady Sojuszu), a degradacja może być o dowolną liczbę stopni;
- punktację dla poszczególnych rang uzależniona jest od członka CRB, który ma najwięcej punktów i nie jest Admirałem lub Wiceadmirałem lub Kontradmirałem.
* te punkty zaokrąglone w dół do pełnych dzieciątek określają dolną granicę dla Komandora;
* połowa tych punktów zaokrąglana w dół do pełnych dziesiątek daje dolną granicę dla Porucznika;
* średnia arytmetyczna punktów porucznika i komandora zaokrąglana w dół do pełnych dziesiątek dają dolną granicę dla Kapitana;
* połowa punktów porucznika zaokrąglana w dół do pełnych dziesiątek dają dolną granicę dla Bosmana;
* średnia arytmetyczna punktów porucznika i bosmana zaokrąglana w dół do pełnych dziesiątek dają dolną granicę dla Chorążego;
* do bosmana mamy Marynarzy.
Ostatnio edytowany przez mihald (2008-08-02 07:50:48)
Strony: 1